Meditatívna

Oddnes mám nad posteľou maličké svetielka. Okolo Daliho Meditativnej Ruže a Rozpadajúcej sa hlavy (neľakajte sa, ten obraz je krásny). Drôt bol čierny a škaredý oproti bielej stene tak som vzala farbu a štetec a premaľovala ho na bielo.
Mám bielu farbu na rukách, sviečky po izbe, Loreenu vo Winampe, Lásku na ceste domov ... na prsty mi kvapká horúci vosk, chladne a mení sa na škrupinu, lúpe sa a padá, už mám na stole peknú kôpku ... voskové slová, voskové nálady, voskové sľuby ... vychladnú, opadajú, ... sú len na povrchu. Čo je vo vnútri?
Keď sa všetok vosk roztopí, všetky škrupiny opadnú a všetky slzy vyschnú ... zostane vôbec niečo?

7 other thoughts:

Blacksun 28/8/07 12:24  

Su tie malicke svetielka nad postelou fosforove hviezdicky, alebo si vycarovala nieco z vosku?

Voskove sluby sa klzu po povrchu, ked je horuco nedrzia a ked je zima praskaju. Indiani by ich nazvali "zla medicina" pre zivot.

Casto sa v uliciach citim ako v muzeu voskovych figurin, len malo ludi ma v sebe cosi viac ako ten nestabilny vosk, nieco stabilne a nemenne :(

"To večné, čo je v nás,
vie, že večný je aj život,
že včerajšok je dnešná spomienka
a zajtrajšok je sen dneška."

Lilith 28/8/07 12:56  

Su to vianocne svetielka ...

Zmena je zivot, je to prirodzenost zivota ... je tazke najst nieco stabilne. A ked to aj najdes, je tazke tomu uverit....

Gibrana mam na Wishliste :-)

Blacksun 28/8/07 13:20  

Zivot je myslim opakujuca sa zmena, tak ako rocne obdobia v prirode. Ak je clovek na spravnej ceste, tak sa - i so svojim partnerom - stale toci v rovnakom kolobehu zmien prostrednictvom ktorych spolocne rastu.

Ak sa vsak dostane do bludneho viru chaotickych zmien (ktore nebodaj preziva vzdy s niekym inym), nepomoze mu uz ani zufalo plavat, je v tom sam a ide ku dnu nech robi co robi.

-- kamikatze -- 28/8/07 15:19  

horsie ako opadany vosk je, ked sviečka zhasne, ked dohori...

Coy 28/8/07 15:25  

Ach Dali... Idem relaxovat na chvilocku pri jeho obrazoch...

Blacksun 28/8/07 17:43  

Kazda sviecka raz dohori, mnohe i predcasne zhasnu, otazne je len to, ci nehoreli nadarmo, ci ich svetlo pomohlo niekomu rozptylit tmu.

GaMa.d7 29/8/07 18:06  

...zapalis novu sviecu alebo prejdes na ziarovky...