FREE HUG



Dnešný deň vyzeral beznádejne. Takmer o ničom. Ale vďaka pár bláznom, ktorí sa nevzdali šedej oblohe a mokrým chodníkom bol nakoniec celkom pekný. Dostala som objatie.
And it made my day.
Vystúpila som z električky pri Uni, a automaticky som zamierila ku schodom vedúcim z podzemného levelu do toho nadzemného (električky jazdia vo Wiedni aj pod zemou, vlastne celá mestská doprava je niekoľkoúrovňová:-). Vždy tam postávajú nejakí predavači novín, nejakí bezdomovci a nejakí letákorozdávači. Teraz ale bolo niečo inak. Ľudia sa usmievali, niektorí pre seba, niektorí na seba. A keď som uvidela dôvod úsmevov, pridala som sa k nim. V dave stálo dievča, zrejme študentka, a vysoko nad hlavou držala z kartónu vyrobenú tabuľu.
FREE HUG / GRATIS UMARMUNG

Objatie zadarmo.

Bola som si po jedno. Potom som sa vrátila a spravila fotku. (Keď prídem na to ako ju dostať z mobilu do PC, bude aj tu). A keď som odchádzala, usmievala som sa. Bol to najžiarivejší okamih dnešného dňa.
Pred Uni stáli ďalší dvaja "záchranci dňa". A všetci čo od nich odchádzali, mali ten žiarivý, dojatý úsmev. Zvyknutí na princíp niečo za niečo, šokovaní jeho narušením.

Študenti sú naozaj zvyknutí dostávať rôzne veci, od reklamných letákov a kľúčeniek až po grátis výtlačok dnešných novín. Všetko za účelom reklamy, získania nových zákazníkov. A každý kto robí reklamu, má za ňu zaplatené.
Čo majú tí blázni z toho keď rozdávajú objatia?
Čo tak lepší svet? Dobro sa správa podľa princípu RRR - Radosť Rozdávaním Rastie. A keď niekto nemá vôbec náladu rozdávať radosť, lebo práve žiadnu nemá, môže sa to zmeniť, keď zrazu nejakú dostane. Ako napríklad objatie a úsmev, a slová pekný deň. Je to náklad ktorý príjemne hreje na duši, a ešte viac, keď sa odovzdá ďalej.
Keď sa mesto usmieva, svet sa stáva lepším.
Dnes som to videla. And it made my day.

8 other thoughts:

S. 9/3/07 15:24  

aj ja chcem! objatie gratis... aspon mi brigadnicka kupila cokoladku, lebo som nestihala obed... made my day too :-)

Lilith 9/3/07 15:45  

Skoda ze sa objatie neda poslat po webe... Virtual Hug \^-^/
Cokolada je zaruceny vylepsovac dna :-D

S. 10/3/07 13:14  

:) ale aspon virtualny usmev sa da

Unknown 11/3/07 07:51  

Aj slivkove knedle od tety vedia sprijemnit rano na intraku.Duplom ked ma zobudilo slnko a vecer ma caka objatie:-)

Matej Sykora 20/3/07 16:24  
This comment has been removed by the author.
Matej Sykora 20/3/07 16:25  

Velmi pekne... A najviac sa mi paci "Princíp RRR - Radosť Rozdávaním Rastie". ak dovolis, tak ho zacnem pouzivat. ;-) Kaco

Lilith 23/3/07 03:33  

Dakujem a jasne ved ja som sa ho naucila v CoolSchool... uz ani neviem kedy ;-)

-- kamikatze -- 3/4/07 21:59  

http://www.youtube.com/watch?v=vr3x_RRJdd4

vyhralo to v jednej kategorii za najlepsie video na youtube.