Noc novej Luny

V dlaniach medená miska s tlejúcou šalviou, dym stúpa tenkým prúžkom ku hviezdam, vlní sa vo vánku a píše tajným písmom zaklínadlá z počiatku sveta. Stále sa nezmenili ... iba my ich už nevieme prečítať. Len duchovia vedia, pre nich neexistuje počiatok a koniec. Sledujú čas zvonku, ako v domácom kine. Môžu si pustiť film od začiatku, v strede, alebo pospiatky. Hlavný program - život.
My sme herci a zároveň režiséri. Z miliónov alternatívnych scenárov si pre každú sekundu vyberáme jeden. Len o tom nevieme. Nepoznáme dej, ani záver príbehu. Jeden pohyb navyše a namiesto životnej lásky stretneme v električke revízora. Alebo naopak. Alebo oboje.

Shit happens... Shit ....

Fairytales happen, too. A možno jedno nemôže bez druhého. Ako je to s tou rovnováhou? Ako so sľubmi?

...prosím o silu v rukách,
pravdu v srdci,

a čistý sľub na perách ...

Všetko je zapísané, sľuby tiež. Na počiatku bolo slovo. Slová. Najjednoduchšie zhmotnenie myšlienky. Oplatí sa plniť sľuby? Čo sa stane keď ich nesplním? Kam zmizla posvätnosť slov? ...
Dnes nikto nikomu neverí. Všetko sa poisťuje papiermi, podpismi, zálohami ... pretože čo nie je na papieri, oficiálne neexistuje. Alebo?

Všetko je zapísané v Kronike vesmíru ...

Aký má význam, že nikto iný nevie o mojich porušených sľuboch? Viem o nich ja, vie o nich vesmír. Preto teraz posielam prosbu k novej Lune, v okamihu nového začiatku, pripomínam si posvätnosť slov vhodených do ohňa. Mojich slov. Prúžok dymu stúpa ku hviezdam ...



Ako zistíš že ťa bohovia majú radi?

Dostaneš facku bezprostredne po tom ako urobíš chybu ...



4 other thoughts:

Blacksun 9/10/07 19:51  

"Talent zreje v tichu, charakter sa zakaluje v burkach zivota."

Ziadny dazdnik pre nimi neochrani, niet cesty ktorou by sa im dalo vyhnut.

Rovnako ako nic neunikne z mrtveho ticha prazdneho kina po skonceni predstavenia.

sas 21/10/07 00:06  

tiez casto uvazujem, ako je vsetko na svete podmienene... keby som vtedy nebola isla na ONE miesto, nebolo by to tak ako je to teraz.NAHODA? ako s tym revizorom...
Celkom nechapem, o akej posvatnosti slov hovoris. Myslis hadam to, ze ked volakedy niekto dal slub = slovo, ze to bolo dodrzane? Hm, to velmi zalezi od toho, kto slovo dava a komu. Teraz su fakt akesi biedne casy, co sa tohto tyka.
Tvoj zaver nema chybu :))

Lilith 21/10/07 00:32  

Blacksun ... burky su potrebne aby ocistili svet a znova sa mohli v kvapkach trblietat slnecne luce ...

Sas ... neverim na nahody, skor na znamenia a zazraky ;-) Slovami sa teraz casto plytva, su prazdne. Bla bla bez obsahu, bez hodnoty. Posliapane svatostanky vedomia.
Ked si uvedomis co hovoris, ci to naozaj tak myslis, a ci davas sluby s plnym vedomim a jasnym zamerom ... potom su posvatne.

sas 24/10/07 20:56  

hm, tak na zazraky velmi neverim a znameniam nerozumiem. obaavam sa, ze ludia si znamenia vysvetluju az post festum...akoze to bolo znamenie toho, co sa udialo. a naco je to uz potom? mi vychadza, ze nanic. takze fakt neviem. ale s tym dalsím mozem len suhlasit, aj ked sa s tym neviem zmierit :(
btw. prelinkni si ma.mam zmenu adr.
www.sasankinecmaranice.blogspot.com
Na mojej povodnej adrese vznikol z mojho blogu akysi martansky hybrid